Recta final de les obres de la nova depuradora de Can Carbonell

La urbanització de Can Carbonell fins ara disposava d'una depuradora, a tocar dels habitatges, que no funcionava correctament i era del tot insuficient. De fet, la proximitat de l'equipament amb la urbanització ocasionava moltes molèsties, tant de sorolls com de males olors.

Per tal de solucionar aquesta problemàtica s'està construint una nova depuradora més lluny d'on ara hi havia l'actual i que s'espera que estigui acabada a principis del 2023. 

L'objectiu de les obres que es van aprovar per fer-les a finals del 2020 i que ara estan en marxa, és assegurar el tractament dels cabals d'aigua residual generats al nucli de Can Carbonell, urbanització recepcionada de Caldes de Malavella.  A més, el disseny contempla també la incorporació futura de la urbanització de Santa Ceclina. 

Els beneficis d'aquesta obra són múltiples. L'alcalde, Salvador Balliu explica que: "sovint no es pensa en tot el procés que hi ha al darrere d'un gest com pot ser tirar la cadena del vàter, però el procés de depuració és important i sovint no es valora. Cal que entre tots prenguem consciència de la importància de serveis com aquest, i obres com aquesta són crucials també pel medi ambient i la conservació de l'entorn". 

Can Carbonell és una de les urbanitzacions grans de Caldes de Malavella, amb uns 800 habitants, el que suposa uns 13 km de carrers asfaltats. Cada urbanització disposa de la seva depuradora, però la de Can Carbonell era la que necessitava de manera més urgent una millora. 

Aquesta obra - d'una despesa de més de mil cinc-cents euros, es pot fer gràcies a l'Agència Catalana de l'Aigua, al Consell Comarcal de la Selva i a l'Ajuntament.