S'ocupen 22 pisos simultàniament de forma il•legal a Caldes de Malavella

Els veïns del carrer de Girona i la Policia Local de Caldes de Malavella van avisar que una trentena de persones van ocupar un edifici buit amb 22 habitatges el matí del passat dijous 15 de setembre.

La Policia Municipal i el cos de Mossos d'Esquadra es van desplaçar a l'espai i van dialogar amb els ocupants per tal que desallotgessin el bloc. Finalment, i després d'hores de negociació, els ocupes van accedir i van marxar voluntàriament. 

Aquest bloc de pisos que van ocupar es troba davant de l'escola Sant Esteve i al nucli del municipi. És un bloc de pisos que encara no està habitat i que és de propietat privada i alguns habitatges són propietat de bancs. Tant els propietaris com les entitats bancàries han denunciat els fets.

Des de Caldes de Malavella, davant de les ocupacions reiterades d'habitatges al municipi i vetllant per la seguretat i tranquil·litat dels veïns i veïnes, vol iniciar-se una recollida de signatures per tal de proposar un canvi en les lleis.

"Ens trobem en una situació difícil, les persones que ocupen els pisos per necessitat són ateses i ajudades per Serveis Socials, però ens trobem amb ocupes que provoquen malestar entre els veïns, i això no ho podem permetre" explica l'alcalde Salvador Balliu. L'alcalde afegeix que "les lleis no ens emparen i és una situació que es repeteix a tots els municipis catalans. Si la llei no ajuda en aquestes situacions haurem de proposar un canvi, per tal que no es vegin vulnerats els drets de les persones a qui els hi ocupen els seus habitatges".

La setmana passada es va actuar en habitatges ocupats per raons delictives a diferents urbanitzacions del municipi. Es va tallar el subministrament a cinc cases que tenien punxada la llum. Aquest tipus d'actuacions es fa periòdicament juntament amb la Policia Local, Mossos d'Esquadra i les empreses subministradores de serveis.