Caldes torna a celebrar la Festa de la Malavella

De divendres 28 fins diumenge 30 d’abril, s'ha celebrat, per catorzena vegada, la Festa de la Malavella. Enguany, ha vingut amb més de 20 activitats i algunes novetat, com per exemple una nova dansa per part de la Colla Gegantera. 

Divendres, ha estat el dia d'inici de la festa. A les nou de la nit, a la plaça Mathausen hi hagut el pregó amb la malavella d’honor, la Marina Rosell, que s'ha pronunciat davant del públic per donar el tret de sortida a la festivitat. Just després, se li ha fet entrega del guardó a Malavella d'honor i també se'ls hi ha entregat els guardons a les Malavella Caldenques d’honor pel seu treball en pro a visibilitzar i potenciar les dones al municipi.

Més tard, hi ha hagut l’arribada del seguici de la malavella per part de la Colla Gegantera que és qui duia les primeres activitats de la festa. La colla, ha estrenat la seva nova dansa popular anomenada “la dansa d’en Vidalot” i, un cop acabada, la jornada l'ha tancada l’actuació musical del grup Xaranga Damm-er.

Durant la tarda i al llarg del cap de setmana, s'ha donat el tret de sortida a més d’una vintena d’activitats entre les quals hi ha tallers infantils, concerts per a totes les edats, teatre, una xocolatada, una caminada popular, una projecció i un mercat nocturn dedicat al tarot, les pedres energètiques, les herbes remeieres i el misteri. 

Dissabte tarda, van haver-hi els actes tradicionals on hi han destacat la Dansa de la Malavella, seguida per la cercavila de la Colla Gegantera. I a la nit, els timbals i les torxes han il·luminat la rua de la Malavella i el seu deixeble fins al bosc, on la foscor ha acollit la Nit de Bruixes.

La festa va concloure el diumenge a la tarda a la tarda, quan la bruixa ha abandonat Caldes en l’acte de la fugida per sentenciar, amb el dit enlairat, que tornarà l’any vinent.