Després de dos anys celebrant l'esdeveniment a petita escala degut a la pandèmia, al llarg de tot el diumenge es van dur a terme diverses activitats relacionades amb el termalisme i promogudes per l'ajuntament, comerços i empreses de Caldes o que hi tenen una seu - com és el cas del Vichy Catalan -.
D'altra banda, també es va presentar el Projecte Transfronterer, un projecte turístic entre les poblacions de Caldes de Malavella i Els banys d’Arles (Amélie-les-Bains, situat a la Catalunya Nord) per promocionar el termalisme, la cultura i el patrimoni, combinant els recursos de les dues poblacions termals. D’aquesta manera, es pretén conjuntar amb diverses campanyes, aprofitant la proximitat i la similitud de caràcter dels dos nuclis a banda i banda dels Pirineus, fomentar el flux de visitants entre Caldes i els Banys per crear l’Espai Català Transfronterer i promoure el turisme termal entre les comarques de La Selva i del Vallespir.
En la presentació, que s’ha fet a les Termes Romanes, hi ha participat l’alcalde de Caldes de Malavella, Salvador Balliu; el primer tinent d’alcalde i regidor de turisme, Sergi Mir; Jean Victor Héreté, primer tinent d’alcalde d’Amélie-les-bains i regidor de termalisme i Josep Puigbert, Director de Projectes Estratègics i Relacions Transfrontereres d’Amélie-Les-Bains.
Per l’alcalde, Salvador Balliu: “és una magnífica oportunitat el fet de poder presentar aquest projecte que uneix la Catalunya Nord i la Sud, i concretament dues poblacions que comparteixen molts trets diferencials, entre ells l’aigua termal que brolla així com el turisme de balnearis”. Ha afegit que: “n’estic segur que aquesta és una primera experiència d’un intercanvi que espero que duri molt temps i sigui molt profitós per totes dues bandes”. D'altra banda, el primer tinent d’alcalde d’Amélie-les-bains, Jean Victor Héreté, ha dit que “els dos municipis de les Catalunyes Nord i Sud són molt semblants, compartim moltes particularitats al voltant del termalisme i les aigües mineromedicinals, és per això que n’estic segur que la col·laboració és i serà tot un èxit”.
A més, a la tarda s’ha dut a terme una demostració de balls tradicionals d'ambdós pobles: el ball de l’Hereu Riera i quatre danses tradicionals dels Danseurs Catalans d’Amélie-les-bains. Finalment, l'acte d'intercanvi de tradicions, ha acabat amb un tast de productes de proximitat entre les quals hi havia les rosquilles d’Amélie-les-Bains, i per altra banda les galetes de la Pastisseria Buhiga i les ratafies de productors locals, la de “Sant Maurici” i “Bessons”.
Aquestes han estat unes de les activitats estrella de la Fira de l’aigua d’enguany que s’ha celebrat a diferents punts del nucli. Tanmateix, n'hi ha hagut d'altres com la jornada de portes obertes i visites guiades en els balnearis Vichy Catalán i Prats, o a l'Espai Aquae i la Casa dels Gegants. També hi hagut animació ambientada en les èpoques modernista i romana, que tenen una gran representació en el patrimoni arquitectònic del poble, com també una pedalada popular, un ral·li fotogràfic, jocs d'aigua i espais lúdics pels infants o un concert a càrrec del grup caldenc Reflexes a la plaça dels Donants.
Per últim ,el dissabte va tenir lloc la XXXIII Trobada de Gegants i Capgrossos amb vuit colles convidades i una gran afluència de públic.