Retorn de la celebració de l’eucaristia solemne del corpus

Aquest passat diumenge dia 19, es va celebrar l'eucaristia del Corpus a Caldes de Malavella després de dos anys d'aturada per culpa de la pandèmia. Els gegants de Caldes també van formar part de l’acte. Ells sortien de la Casa dels Gegants a les 11 del matí perquè un cop acabada la missa de l’eucaristia de Corpus, van entrar per primera vegada dins de l'església. A més, ho van fer trepitjant les catifes florals mentre sonava l'orgue amb noves obres musicals per part del caldenc Antoni Mas. 

En sortir de l'església, l'acte va concloure amb un ball dels Gegants a la plaça de l’Església.

D'altra banda, aquest dimarts es va commemorar el seixantè aniversari de l’arribada de la primera parella de Gegants a Caldes de Malavella. Tot i que fins ara es deia que els Gegants Vells van arribar per la Festa Major, la recerca i ampliació de la seva història ha corroborat que van arribar durant la festivitat del Corpus Christi, és a dir, un 21 de juny de 1962. Per tant, els anomenats Gegant i la Gegantessa, el Rei i la Reina o en Justinià i la Teodòsia, formen part de Caldes des de fa més de mig segle.

Després de la celebració, cal esmentar que els Gegants Vells són, en aquests moments, al Taller d’Escultura Casserras de Solsona, on es preparen per a un procés de restauració, recuperació i dignificació.