Es presenta la V Marxa Pels Valents

La presentació s'ha dut a terme al Balneari Vichy Catalan, i hi ha assistit l'alcalde, Salvador Balliu, el sotsinspector en cap Xavier Muñoz, el conseller delegat de Vichy Catalan, Joan Renart, així com en Marc, un nen de 7 anys que s'està tractant  el càncer a l'hospital Sant Joan de Déu Pediatric Cancer Center de Barcelona.  

 

La iniciativa, impulsada per la Policia Local de Caldes, va recaptar 4.350 € al 2019, 8.510,13 € al 2020 i 3.100 € al 2021 en la seva edició virtual. En l'edició passada van recaptar-se 11.050 € i s'espera, enguany, superar la xifra tant de diners recaptats com d'inscrits. L'any passat es va batre el rècord de persones inscrites amb un total de 1.192 participants i uns 200 voluntaris. L'objectiu d'aquesta edició és arribar als 1201 inscrits. Sobre aquesta pròxima cita el 12 de febrer, l'activitat comptarà amb una nova ruta a peu que passarà per l'emblemàtic edifici de Sant Maurici, amb dues opcions de recorregut, una de 6 i una de 10 quilòmetres. El cost de la inscripció és de 13 € amb esmorzar inclòs. També hi ha l'opció de participar en la iniciativa mitjançant el Donatiu Solidari, amb un cost de 10 €. 

 

El sotsinspector en cap, Xavier Muñoz, ha parlat de les ganes de continuar treballant per la causa: "la marxa Pels Valents ja és una marxa consolidada, continuem tenint ganes com el primer dia d'ajudar a infants com en Marc. No ens cansarem de pensar iniciatives per recaptar fons per a la investigació del càncer infantil o per qualsevol altra acció que pugui contribuir en la millora del benestar dels més petits". Per la seva part, Joan Renart, conseller delegat del Vichy Catalan ha dit que: "estem molt contents d'aportar el nostre granet de sorra en la iniciativa. No és el primer any que la recolzem ni tampoc serà l'últim". L'empresa Vichy Catalan assumeix el cost de les samarretes de la marxa. 

  

La campanya #PelsValents

Fins al moment ja s'han recaptat més de 100.000 € només a Caldes de Malavella. En total, amb la campanya #PelsValents estesa a diferents cossos a tot Catalunya i l'Estat Espanyol, s'han recaptat ja més de 700.000 €. En un primer moment aquestes donacions van servir per ajudar en la construcció del SJD Pediatric Cancer Center. Ara, un cop construït l'edifici i posat en funcionament, es continuen recaptant diners per la investigació del càncer infantil. 

Actualment, la campanya s'ha escampat per més de 200 cossos catalans, entre ells policia local, protecció civil, agents rurals i IPAs. També hi participen cossos d'altres punts de l'estat espanyol. La campanya consisteix en vendre escuts solidaris amb el lema #pelsvalents, personalitzats amb l'escut de cada població participant. 

A Caldes de Malavella també s'han dut a terme altres iniciatives com concerts solidaris, donació de cabell, venda de roba, d'ambientadors o de rellotges, entre d'altres iniciatives.